Welke vloer kies je voor de slaapkamer?

Ga je binnenkort de slaapkamer verbouwen of hebben jullie misschien net een nieuw huis gekocht? Dan kan het zomaar zijn dat je op zoek bent naar een nieuwe vloer voor in de slaapkamer. De slaapkamer is een belangrijke ruimte in huis omdat je hier toch 1/3  van de dag in doorbrengt. Uiteraard niet direct op de vloer maar toch kan de vloer van deze kamer de sfeer wel ontzettend beïnvloeden, zowel positief als negatief. Zie jij door alle bomen het bos niet meer en kan er wel wat tips gebruiken? In dit blog zetten we ze graag allemaal voor je op een rijtje.

Vloerbedekking of een kleed

Vloerbedekking is een vloersoort die we steeds minder vaak zien in woning. Niet perse omdat deze vloersoort minder geschikt is maar voornamelijk doordat hij wat onderhoud intensiever is dan andere vloersoorten. Dit is ook meteen een groot nadeel aan deze soort en naast dat dit materiaal niet zo duurzaam is, het enige. Voor de rest zitten er eigenlijk alleen maar voordelen aan vloerbedekking wanneer je deze soort kiest voor je slaapkamer. Het materiaal is warm en zacht aan je voeten. Wanneer je ’s ochtends uit bed stap hebt je niet meteen koude tenen in de winter en ook geeft het vaak een luxe uitstraling. Het gevoel dat je een nachtje in een hotel slaapt maar dat dan 24/7 bij je thuis. Ook is het een relatief goedkope optie en nog isolerend ook. Perfect dus voor als je budget niet heel ruim is.

Laminaat of PVC

Vind je de hoge onderhouds intensiteit bij vloerbedekking een echte afknapper? Dan kunnen we best begrijpen dat laminaat of PVC meer een geschikte vloer voor jouw slaapkamer zal zijn. Beide vloeren hoeven bijna niet onderhouden te worden en zijn daarnaast vaak ook nog eens scherp geprijsd. Nog meer voordelen van deze vloersoorten? Wat dacht je bijvoorbeeld van de demping en de mooie uitstraling. Zowel laminaat als PVC vloeren kunnen bijvoorbeeld iets weg hebben van hout omdat dat toplaag overal mee versierd kan worden.

Houten vloeren

Ben jij fan van een duurzaamheid en natuurlijke materialen? Dan zijn houten vloeren perfect voor jou. Van eikenhout tot een vloer van de notelaar, teak of esdoorn. Ook hier is het aanbod ruim. Wanneer je een wat breder budget hebt en je graag voor iets echts wilt gaan dan is de houten vloer de meest geschikt vloer voor jou. Van houten vloeren in Haarlem tot houten vloeren in Groningen, waar je ook woont een houten vloer kan zo besteld worden.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie