Wat is een kabelgoot precies?

Zoals de naam al zegt is een kabelgoot een goot waarin je elektriciteitsdraden kunt leggen. Op die manier kun je veilig kabels van de ene naar de andere plek van de woonkamer leggen. Naast dat het veiliger is, ziet het er ook een stuk netter uit. Mocht er een situatie optreden dat er iets aan de kabels veranderd moet worden, dan kun je dit eenvoudig voor elkaar krijgen. Wel zijn er verschillende soorten kabelgoten en maakt dit wel een verschil in hoe prettig je ermee kunt werken. 

 

Welke soorten kabelgoten heb je allemaal?

Er zijn diverse soorten kabelgoten waaruit je kunt kiezen. Het voornamelijke verschil zit hem in het soort materiaal en de afmeting. Zo heb je een grote kabelgoot nodig als je veel kabels wilt wegwerken en past niet elke soort kabelgoot in elke situatie. Als je bijvoorbeeld veel en zware kabels wilt wegwerken, dan dient de kabelgoot dit te kunnen dragen. In dat geval wordt er vaak gekozen voor stalen kabelgoten. Daarnaast zijn ook erg veel kabelgoten gemaakt van kunststof. Kunststof is ideaal voor wanneer je een kabelgoot in huis wilt. 

Hoe zorg je ervoor dat een kabelgoot op de juiste manier wordt bevestigd?

Voordat je zomaar een kabelgoot bestelt, is het belangrijk dat je nadenkt over de afmetingen. Alle kabels moeten in de goot passen en bovendien moet je de goot ook lang genoeg kunnen maken. Indien je twijfelt, kun je het beste advies vragen aan de (web)winkel waar je de kabelgoot wilt kopen. Als je eenmaal de juiste kabelgoot hebt gevonden, dan is het belangrijk dat je ze op maat snijdt. Welke gereedschap je het best kunt gebruiken hiervoor, verschilt per soort kabelgoot. Echter, meestal wordt er gebruik gemaakt van een kleine ijzerzaag. Als je de kabelgoot eenmaal op maat hebt gemaakt, hoef je hem alleen nog maar te bevestigen. In de meeste gemakken heb je een plakrand en hoef je alleen de beschermingstrip eraf te halen. Vervolgens kun je de kabelsstrip aan de muur bevestigen. 

 

Bestel je materialen via het internet

Als je een kabelgoot wilt bevestigen in huis, dan kun je de materialen bij verschillende bedrijven kopen. Allereerst zou je ervoor kunnen kiezen om naar de bouwmarkt bij jou in de buurt te gaan. Echter, hier gaat veel tijd in zitten en het kan zijn dat je niet gelijk bij de eerste bouwmarkt het product vindt. Een andere optie die je hebt, is het bestellen van de materialen. Dat kun je eenvoudig via het internet doen en je bespaart er vaak ook nog geld mee. 

Laatste nieuws

In dezelfde categorie