Waarom gevelonderhoud zo belangrijk is

Gevels krijgen het door de dag heen zwaar te verduren. Ze worden constant blootgesteld aan zware weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Dit kan dus negatieve gevolgen hebben zoals het ontstaan van schimmels, mos, algen, roet, kleurverschillen en scheuren in de muur. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want het kan zorgen voor waardevermindering van het gebouw! Daarom willen wij je graag meer vertellen over de belangen van gevelonderhoud en wat gevelonderhoud precies inhoudt. Wil je meer weten hierover? Lees dan deze blog!

Waarom gevelonderhoud

Het eerste wat mensen zien wanneer ze kijken naar een gebouw is de gevel. Zo is een goed verzorgde gevel dus belangrijk voor bijvoorbeeld een bedrijf. Het bedrijf ziet er dan veel professioneler en toegankelijker uit. Mensen zullen dan met meer vertrouwen het gebouw binnen stappen. Voor huizen geldt eigenlijk precies hetzelfde; wanneer een gevel goed is onderhouden zullen mensen ook met een geruster hart naar binnen gaan. Het is dus erg belangrijk dat je rekening houdt met de staat van je gevel en op tijd actie onderneemt wanneer je merkt dat er bijvoorbeeld mos ontstaat. Daarnaast kan het slecht verzorgen van een gevel uiteindelijk zorgen voor waardevermindering van het gebouw en dat wil je natuurlijk voorkomen! Wij raden het dus zeker aan iedereen aan om de gevel goed in de gaten te houden.

Gevelonderhoud; waar wordt naar gekeken?

Gevelonderhoud is dus essentieel om bijvoorbeeld waardevermindering van het gebouw te voorkomen. Wel is het belangrijk om te beseffen als eigenaar van het gebouw dat gevelonderhoud voor elk gebouw anders kan zijn. Het ene huis is bijvoorbeeld ouder dan het andere huis en daarom heeft een oudere gevel dus ander onderhoud nodig dan een nieuwere gevel. Er wordt dan bijvoorbeeld gekeken naar welke materialen er gebruikt kunnen worden en welke niet. Ook wordt er gekeken naar wat de huidige staat van de gevel is.

Hoe wordt een gevel onderhouden

We verstaan onder het onderhouden van een gevel verschillende dingen. Zo wordt reiniging bijvoorbeeld gezien onder gevelonderhoud. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van zandstralen, of stoom. Wanneer een gebouw goed gereinigd is, gaat het onderhoud vaak verder met het impregneren gevel. Het impregneren van een gevel houdt in dat er een waterafstotende vloeistof op de gevel wordt aangebracht, wat ervoor zorgt dat verdere beschadiging van de gevel wordt voorkomen. Ook zorgt deze waterafstotende laag ervoor dat mos en schimmels niet op de gevel gevormd kunnen worden zodat je een goede keuze zult gaan maken op dit gebied.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie