Verschillen tussen grote en kleine kerstbomen

Hoge of smalle kerstbomen? Dat is de vraag die veel mensen zich stellen als de tijd is voor kerst. Veel mensen kiezen ervoor om een hoge kerstboom in huis te halen, maar is dat wel zo verstandig? Er zijn namelijk ook genoeg voordelen aan een smalle hoge kerstboom. In deze blog lees je alles over de verschillen tussen grote en kleine kerstbomen!

Smal en hoog

Als je een kleine woonkamer hebt, is het natuurlijk verstandig om voor een smalle kerstboom te gaan. Zo neemt hij minder ruimte in beslag en staat hij ook nog eens mooi in je woonkamer. Een smalle hoge kerstboom kan ook goed tegen een eventuele drukte die ontstaat tijdens de feestdagen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat hij gaat omvallen of dat er iets naar beneden valt. Overige voordelen van een smalle hoge kerstboom zijn dat ze makkelijk te versieren zijn en dat je er veel decoraties aan kunt hangen.

Kunstkerstbomen

Een andere optie voor mensen met een kleine woonkamer, is een kunstkerstboom. Kunstkerstbomen zijn steeds meer in opkomst de laatste jaren. Dit komt omdat ze steeds realistischer worden en je ze dus nauwelijks van echt kunt onderscheiden. Daarnaast heb je keuze uit een grote of een kleine kunstkerstboom. Een voordeel van een grote kunstkerstboom is dat hij een echte blikvanger is en je woonkamer meteen heel sfeervol oogt. Een kleine kunstkerstboom is daarentegen makkelijker te verplaatsen en neemt minder ruimte in beslag. Beiden kent dus zijn voordelen. Daarnaast kunnen kinderen ook genieten van deze hoogteverschillen, want er zijn ook smalle kunstkerstbomen die je makkelijk kunt opzetten samen met je kinderen als de hoogte het toelaat. Om als voorbeeld te noemen heb je een kleine kunstkerstboom van 90 cm die perfect kan zijn om de kerstboom samen met je kinderen op te tuigen.

Beste kwaliteit

Als je toch voor een echte kunstkerstboom gaat, is het belangrijk dat je kiest voor de beste kwaliteit. Je wilt natuurlijk wel dat je kunstkerstboom mooi blijft staan tijdens de feestdagen. Koop daarom altijd je kunstkerstboom bij een erkende leverancier zoals bij Xmasdeco.nl. Bij deze leverancier heb je ook nog hele andere mogelijkheden voor je boom om toe te voegen als accessoire. Benieuwd geworden? Neem dan snel een kijkje op hun website!

Conclusie

Middels deze blog hopen wij  je wat meer inzicht te hebben gegeven in de verschillen tussen grote en kleine kerstbomen. Dus als je nog twijfelt, helpt deze blog je hopelijk om een beslissing te nemen! Welke boom je uiteindelijk ook kiest, we wensen je alvast een hele fijne kerst!

Laatste nieuws

In dezelfde categorie