Verlichting in de badkamer

Als het gaat om het ontwerpen van een badkamer, zijn er zoveel keuzes voor lichtbronnen omdat het badkamers zijn. Badkamers moeten niet altijd een praktisch doel dienen. En terwijl dit wordt gezegd, laten we het nut van goede verlichting in het algemeen niet vergeten, zelfs als je een badkamer ontwerpt. In dit artikel nemen we een kijkje nemen naar een aantal van de lichtopties die je hebt voor het ontwerpen van je badkamer met lichten.

Sfeer

Laten we beginnen met nadenken over wat voor soort sfeer je in je badkamer wilt maken. Wilt u een rustige, romantische setting? Zou een lamp helpen om de sfeer te maken? Hoe zit het met een eigentijdse uitstraling met veel verschillende kleuren? Of misschien een zeer modern gevoel met veel dieprood en zwarten? Voor middelgrote badkamers zijn traditionele vloerlampen en kleine hanglampen perfect functionele stukken, en precies de juiste soort verlichting voor de ruimte waar u ze wilt plaatsen. Verbonden aan je murenverlichting, kun je de badkamer nu opvrolijken om alle hoekjes en gaten uit te lichten en de badkamer groter te doen lijken. Tafellampen en hanglampen kunnen uw de verschillende hoeken van uw hedendaagse badkamer aan elkaar binden, terwijl ook voldoende verlichting voor een goed boek bieden. Een badkamer is namelijk meer dan alleen een ruimte om te douchen, het is een ruimte om echt even helemaal jezelf te zijn. Hierom is het niet meer vanzelfsprekend om een zo duurzame en makkelijk verlichtingskeuze te maken. Een tafellamp zou je niet snel bedenken in een badkamer, maar er zijn veel plekken waar deze mooier uit zou komen dan je denkt.

Specifieke smaak

Nu komen we naar meer gespecialiseerde soorten badkamerverlichting. Kroonluchters zijn bijvoorbeeld een van de meest specifieke typen verlichtingsarmaturen die u in een badkamer kunt gebruiken, maar bij een hoog plafond kunnen ze heel erg mooi staan. Kroonluchters kunnen worden verplaatst om de juiste hoeveelheid licht in elk gegeven gebied te verstrekken. U kunt een kroonluchter hoog in het plafond verplaatsen om voldoende licht te bieden aan een leesgedeelte van de badkamer, of u kunt het lager naar beneden verplaatsen om net voldoende verlichting te bieden om te lezen of te werken in dimlicht. In een slaapkamer kan een kroonluchter net genoeg licht bieden om het mogelijk te maken om aan te kleden, maar niet zo veel licht als om aanmatigend te zijn. En tot slot, een kroonluchter of zelfs een hanglamp kan aan de muur worden gehangen om een mooie decoratieve touch te geven aan een badkamer.