Veilig de hond uitlaten in een zomernacht

Voor mij bestaan er weinig prettigere activiteiten dan om er op een late zomeravond, of een vroege zomernacht, op uit te gaan met de hond. Met de hond hoef ik niet te praten, en dat vind ik eigenlijk wel fijn. Het geluid van mijn voetstappen op het asfalt, het tsjirpen van de krekels in het droge gras en af en toe het gesnuffel van mijn hond aan een lantaarnpaal. Dat zijn de enige geluiden die ik op dit moment van de dag hoor. Voor de rest is het stil. Aan de hemel prijkt het mysterieuze schijnsel van de maan. De buitenlucht is nog warm van de hete zomerdag die aan de nacht is voorafgegaan. Tegelijk voel ik echter een fris briesje. In de zomernacht zorgen deze omstandigheden er iedere dag opnieuw weer voor dat ik mij uiterst senang voel. Het is een gevoel van sereniteit, van behaaglijkheid in mijn onderbuik, van innerlijke rust. Een gevoel dat het leven goed is.

Niet alleen romantiek, maar ook veiligheid

Alle romantiek even terzijde, moet ik er wel voor zorgen dat zowel ik als de hond veilig blijven tijdens mijn nachtelijke wandelingen. Ik wil wel eens wegdromen in de magie van de nacht. Het is wel eens voorgekomen dat er uit het niets een auto om de hoek kwam. Zowel de hond als ik zijn op dat moment slechts zichtbaar als vage schimmen, totdat de lampen van de auto ons verlichten. Zowel voor de automobilist als voor ons is dit geen prettige situatie. Ik blijf dan ook zoveel mogelijk van de openbare weg af tijdens mijn wandelingen, maar op sommige stukken ontkom ik er niet aan. Gelukkig ben ik inmiddels ook op het spoor van een andere oplossing gekomen. Deze oplossing is: Verlichting hond.

Verlichting hond voor veilige wandelingen door de zomernacht

Bij verlichting hond kun je bijvoorbeeld denken aan een fluorescerende riem of een lichtgevende halsband. Ook een fluorescerende hesje voor de hond is een optie. Er zijn legio oplossingen voor het zichtbaar maken van je hond. Zelf draag ik ook zo'n hesje. Sindsdien voel ik me een stuk veiliger tijdens de wandelingen op de late avond met de hond. Bovendien is het een erg leuk gezicht om de lichtgevende halsband als het ware door de duisternis te zien zweven. Het past bij de mysterieuze maan en het samenzweerderige getsjirp van de krekels. De zomernacht is waarlijk magisch. Met de juiste verlichting hond is het niet alleen magisch, maar ook veilig!

Laatste nieuws

In dezelfde categorie