Tips voor het opknappen van je balkon

Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een balkon. Toegegeven, het heeft tot nu toe de charme van een luchtplaats voor gevangenen. Er hangt een betonnen bak van twee vierkante meter met een ijzeren hek eromheen aan de zijkant van mijn appartement. Ik ben echter vastberaden om er iets moois van te maken. Een slimme eerste vraag om te stellen leek mij: hoe hebben de andere mensen in mijn appartementencomplex hun balkon verfraaid? Het antwoord luidt: niet. Bijna niemand heeft moeite gedaan om iets te maken van zijn of haar balkon. Soms staat er een witte plastic stoel, een enkele keer heeft iemand een plantenbak aan het ijzeren rek gehangen, waar een paar verpieterde plantjes in staan. Hierdoor wordt mij wel een kans geboden om het mooiste balkon van de buurt te ontwerpen. Deze kans ga ik grijpen!

Planten zijn altijd een goed idee

De verpieterde plantjes van mijn buurman zijn een voorbeeld van hoe het niet moet. Toch zijn planten altijd een goed idee om een plek gezelliger te maken. Vandaar dat ik een paar plantenbakken heb aangeschaft om aan de rand van mijn balkon te hangen. De planten die ik heb gehaald zijn zo groen en weelderig mogelijk. Ook onderzoek ik de mogelijkheid om klimop te laten groeien tussen de ijzeren stangen van het balkonhek.

Trespa als fraaie balkonbekleding

Een nijpender probleem vormt de vloer en de wand van mijn balkon. Ik tref het balkon aan als een kale, betonnen bak aan een bakstenen muur. Veel ongezelliger is onmogelijk. Van een vriend die bedreven is met klussen krijg ik echter een waardevolle tip. 'Trespa,' zegt hij. 'Trespa?' vraag ik. 'Inderdaad, trespa ja,' bevestigt hij. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar trespa wordt geloofd als ideale bekleding voor een balkon. Het bestaat uit kunststof platen die bekend staan om hoe sterk en weersbestendig ze zijn. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren, waardoor je je balkon een vrolijke of een sobere uitstraling kunt geven, afhankelijk van je smaak. Persoonlijk kies ik voor een vrolijke uitstraling, dus ik heb op Pont Meyer gele trespa platen besteld. Deze kleuren mooi bij de weelderige planten die over het hek hangen. Nog geschikter dan voor horizontale oppervlakten, zijn trespa platen voor verticale wanden. Ook de muren heb ik daarom bekleed met de gele trespa platen. Zo is mijn balkon veranderd in een tropische oase van groen en geel, te midden van de deprimerende betonnen bakken van mijn buren. Ik heb het mooiste balkon van de buurt!

Laatste nieuws

In dezelfde categorie