Tijd om af te studeren

Wanneer je kind naar de laatste klas van de middelbare school gaat, wordt er een hele bijzondere periode in hun leven afgesloten. Je weet het waarschijnlijk nog goed; hoe ze de eerste dag van huis gingen als brugpieper. En nu is het zover: het laatste jaar, vol met excursies, gala’s en natuurlijk de examens. Hoe bereid je je als student nu voor op die examens, of hoe help je als ouder? In deze blog vertel ik daar meer over. Lees je mee?

Alles goed geregeld

Voor het schooljaar begint moet alles goed geregeld zijn, zo begin je niet met een valse start. Er is niets zo vervelend als een drukke periode ingaan en meteen achter de feiten aanlopen. Ieder jaar moeten er natuurlijk schoolspullen gehaald worden maar dit jaar is het belangrijk dat je er vanaf de start bovenop zit, net als in het eerste jaar. Op zoek dus naar schriftjes, etuis en een mooie agenda. Als je dat nu al doet, heb je nog alle keus zo aan het begin van de zomervakantie.

Helemaal op orde

Daarnaast is het belangrijk om voor of tijdens de start voor het nieuwe jaar te kijken naar vakken die eventueel ingehaald moeten worden of waar prioriteit aangegeven moet worden. Dit kan je vervolgens namelijk meenemen in een leerplanning. Als het ene vak je minder goed ligt, zul je daar logischerwijs meer tijd aan kwijt zijn als het om het leren gaat.

Aan de bak

En dan is het tijd om te leren. Niet iedereen leert even snel of makkelijk. Je moet dus kijken naar wat voor jou werkt. Je kan zelfs hulp vragen, in de vorm van examentraining. Bij SSLLeiden kan je terecht voor examentraining. Er is een docent per 5 leerlingen en dus altijd aandacht voor de leerbehoefte van de student. De examentrainingsdagen vinden plaats op de weekenden en vakanties, je volgt dus geen hele studiedag bovenop de studiedag van school. De website van SSLLeiden staat bol van de informatie; van roosters tot kosten. Zo is alles netjes transparant en kan je meteen zien of dit past bij de leerbehoefte die jij hebt.

En daarna?

En ben je dan eindelijk geslaagd? Dan is het de vraag wat je nu wilt gaan doen? Ga je door met studeren of neem je een baan? Het is aan jou. Gedurende je afstudeerjaar houd je je hier al mee bezig. Ouders hebben hier ook een grote rol in, dus communiceer hier voldoende over. Dan komt ook dat laatste jaar helemaal goed.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie