Technologische ontwikkelingen in het vervoer

De manier waarop we onszelf en onze spullen vervoeren, staat aan de vooravond van een scala aan grote veranderingen. Nu besturen we nog onze eigen auto's en vrachtwagens. Aangezien mensen nogal wat fouten maken, leidt dit tot files, ongelukken en helaas ook vele doden. Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen die op dit moment in leven zijn, nog gaan meemaken dat onze voertuigen zichzelf besturen. Binnenkort kunnen slimme computers zo goed rijden dat alle ongelukken op de weg met 99% verminderd kunnen worden. Daar ben ik van overtuigd! Zo ver zijn we nu nog niet. Maar ook vandaag de dag zijn er al heel wat spannende ontwikkelingen aan de gang. In deze blog vertel ik over fleet management software, een toepassing voor in de transport- en logistieksector, die gebruikt wordt om de veiligheid en efficientie van uw chauffeur te vergroten.

Veilig rijden in vrachtwagens met fleet management software

Er is nog geen software die vrachtwagens zelf kan laten rijden, maar software om de chauffeurs te helpen om veilig te rijden is er wel. Met fleet management software kan een transportbedrijf precies zien waar hun vrachtwagens zich bevinden. Een algoritme kan meten hoe veilig een chauffeur rijdt. Samen met de chauffeur kan een bedrijf de rijstijl evalueren en bespreken op welke gebieden de chauffeur verbetering kan boeken. Dit leidt tot minder gevaarlijke situaties, minder brandstofverbruik en minder ongelukken. Totdat er slimme computers zijn die het rijden helemaal over kunnen nemen van de chauffeurs, is deze ondersteunende software een geschikt middel om uw vrachtwagen en uw chauffeur veilig te houden.

Andere toepassingen van fleet management software

Veiligheid is echter niet het enige voordeel van fleet mangement software. Zoals reeds aangestipt, kan fleet management software ook helpen om efficienter te rijden. De software geeft een score voor het brandstofgebruik van de chauffeur. Ook registreert de software stationair draaien van de motor, wat een negatief effect heeft op het brandstofverbruik. Het is zelfs mogelijk om een spelelement toe te voegen! Met de fleet management software kan er een ranglijst gemaakt worden van alle chauffeurs op basis van hun rijprestaties. De chauffeur van de maand krijgt een kratje (alcoholvrij) bier! Op deze manier kan een logistiek bedrijf er op een leuke manier voor zorgen dat hun chauffeurs er een zuinige en veilige rijstijl op na houden. Bent u of kent u een directeur van zo'n logistiek bedrijf? Denk dan eens aan fleet management software voor in uw vrachtwagens, bestelbusjes of auto's!

Laatste nieuws

In dezelfde categorie