Private lease is vaak een betere optie dan kopen

Wanneer je toe bent aan een nieuwe auto, maar (nog) niet voldoende spaargeld hebt om deze te kopen, dan kun je twee dingen doen: doorsparen tot je wel een nieuwe auto kunt kopen of gaan voor private lease. Met private lease hoef je geen eigen geld in te leggen en dus ook niet je zuurverdiende spaargeld op te offeren. Deze manier van leasen zorgt ervoor dat je al snel in een gloednieuwe auto kunt rijden en dat voor een vast bedrag per maand. Je betaalt alleen de maandelijkse kosten, de brandstof en eventuele boetes. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Bij private lease is bijna alles inbegrepen

Je hoeft je, wanneer je gaat voor private lease, geen zorgen te maken over verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer bij schade. Dit is allemaal inbegrepen bij het vaste bedrag per maand. Deze constructie zorgt er dus voor dat je iedere maand precies weet hoeveel het rijden in een nieuwe auto je kost. Je hebt niet te vrezen voor onvoorziene kosten door een reparatie of onderhoud en ook de afschrijving is geen factor meer. Waarom kiezen dan niet meer mensen voor private lease? Dat heeft er vooral mee te maken dat mensen bang zijn voor addertjes onder het gras. Maar: die zijn er dus niet!

Een nieuwe auto is een flinke investering

Dat geldt, op een andere manier, ook voor een private lease auto. Hoe luxer en nieuwer de auto, hoe hoger de prijs per maand zal uitvallen. Je kunt het leasen van een auto net zo duur maken als je zelf wilt. Is het voor jou niet per se nodig om in een spiksplinternieuwe auto te gaan rijden? Dan is een private lease occasion wellicht iets voor jou. Dit is de manier om een zeer goede gebruikte auto te gaan rijden en ook weer niet te hoeven investeren.

Veel mensen gaan nu weer naar hun werk

De afgelopen paar jaar hebben veel mensen vooral thuisgewerkt. Het is hierdoor dat veel mensen hun auto verkocht hebben. Een auto die stilstaat is een hele dure auto. Je moet deze, ook als je er niet in rijdt, in de verzekering houden, er moet onderhoud op worden uitgevoerd en dan heb je ook nog eens te maken met parkeergeld en natuurlijk de afschrijving. Dat geld kon men wel beter gebruiken. Maar nu we weer op kantoor worden verwacht, hebben we weer een auto nodig. Private lease is dan de beste optie!

Laatste nieuws

In dezelfde categorie