Mooie planten voor in de tuin

Heb jij groene vingers? Of laat je weleens een tuinman komen die de tuin mooi maakt? Hoe dan ook, het is altijd leuk om na te denken over mooie planten. Zowel online en offline vind je prachtige planten die jouw achter- of voortuin op weten te fleuren. Wil je wat inspiratie opdoen? Lees in dat geval verder. Zo kom je namelijk meer te weten over de Clematis Armandii en andere mooie planten. 

Clematis Armandii

Is de lente aangebroken? Dan is het de perfecte tijd om je tuin op te vrolijken met wat mooie planten. Een aanrader is de Clematis Armandii. Dit is een prachtige klimplant die het hele jaar door groen blijft. Het unieke aan deze de plant is dat hij ook bloemen krijgt. Vooral van maart tot mei is voor de Clematis Armandii een perfecte tijd. Wanneer je deze klimplant koopt voor bij jou in de tuin, heb je het voordeel dat het onderhoud weinig tijd vereist. De Clematis Armandii heeft in het begin een klimhulpmiddel nodig, maar daarna groeit de plant zelfstandig. Ben je helemaal enthousiast over deze plant? Ga dan naar de webshop van ClematisOnline en koop een mooie groenblijvende Clematis

Lavendel

Houd jij van kleur in je tuin? Dan is lavendel een goede tip. Dit is een van de meest gewilde tuinplanten in Nederland. Heel het jaar door geniet je van de mooie paarse kleur die lavendel heeft. Er zijn verschillende soorten lavendel die je kunt kiezen voor in je tuin. Sommige soorten hebben een donkerpaarse kleur, terwijl andere juist lichtpaars zijn. Naast dat lavendel je tuin opfleurt door de mooie kleur, ruikt de plant ook nog eens heerlijk. Daarnaast is lavendel eenvoudig te onderhouden. Een echte aanrader dus. 

Bamboe

Houd jij van exotische paradijzen zoals het eiland Phuket in Thailand of Bali in Indonesië? Haal dan het prachtige Zuidoost-Azië naar jouw voor- of achtertuin. Dit doe je door bamboe te planten. Bamboe is eigenlijk een overkoepelende naam voor verschillende plantensoorten in een geslachtengroep van de grassen. De plant creëert een unieke sfeer in je tuin en blijft zelfs in de winter mooi groen. Er zijn verschillende soorten bamboe die ieder hun eigen kenmerken hebben. Zo kan de een wel tien meter hoog worden, terwijl de andere stopt met groeien bij drie meter. Het leuke aan deze plantensoort is dat je het kunt gebruiken voor diverse doeleinden. Zo kan bamboe dienen als een mooie heg, maar kan het ook decoratief gebruikt worden in de tuin.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie