Kies jij voor Accoya hout of Frake hout voor je gevelbekleding?

Hout kent vele toepassingen. Je kunt er van alles mee maken en het is, over het algemeen, gemakkelijk te bewerken. Heel veel mensen kiezen voor hun eerste klus iets dat ze van hout kunnen maken. Dat is natuurlijk niet voor niets. Hout is te bewerken met een zaag en gewone schoeven en een schroefmachine. Je hebt er geen ingewikkelde apparatuur voor nodig. Je kunt natuurlijk iedere keer weer boekenplanken maken of zelfs een kastje, maar je kunt met hout veel meer. Zo kun je prachtige houten gevelbekleding maken om je huis een totaal ander uiterlijk te geven en om het beter te isoleren. Je moet dan wel de juiste houtsoort kiezen. Dus. Waar ga je voor: voor Accoya hout of voor Frake hout?

Accoya hout is verduurzaamd hout

Van origine is het hout dat zorgt dat Accoya hout ontstaat niet verduurzaamd. De manier van telen en oogsten is wel duurzaam en het gaat hier over een snelgroeiende boomsoort. Accoya hout wordt gemaakt door middel van het gebruik van azijnzuur op de Pinus Rabiata. De den. Hierdoor is dit hout extra sterk en kan het niet krimpen of uitzetten, niet kromtrekken of gemakkelijk scheuren. Accoya hout is uitermate geschikt als gevelbekleding. Het zal jaren en jaren goed blijven en door de tijd en de weersomstandigheden steeds mooier worden.

En Frake hout dan?

Frake hout is duurzaam. Het wordt geoogst in West Afrika en het heeft een kenmerkende vlamachtige tekening. Vind je dat mooier dan kies je voor deze houtsoort. Je hoeft je er, ook bij Frake hout geen zorgen over te maken dat het snel zal vergaan of zal gaan rotten. Het is juist uitermate geschikt als gevelbekleding en zal een strakke moderne sfeer creëren. Vandaar dat Frake hout ook veel gebruikt wordt in de bouw en bekleding van bedrijfspanden en overheidsgebouwen. Je herkent deze houtsoort direct!

Duurzaamheid is belangrijk

Kies altijd voor de meest duurzame optie. Dat is een stuk beter voor het milieu en dus uiteindelijk ook voor je portemonnee. Duurzaamheid is echt belangrijk. Je wilt niet dat complete oerbossen geoogst moeten worden om jouw huis te voorzien van mooie gevelbekleding. Zorg dus dat je altijd meer weet over het hout dat je wilt gaan bestellen. Meestal is het snel duidelijk als het gaat om een duurzame houtsoort, maar soms ook niet. Lees je in en bestel het goede materiaal. Dat geldt ook voor het materiaal waarmee je het hout op de gevel bevestigt. Zorg dat dat minimaal net zo lang mee kan gaan als het hout!

Laatste nieuws

In dezelfde categorie