Kan je eigenlijk nog wel een huis kopen in deze tijd?

Wie de laatste ontwikkelingen in de huizenmarkt een beetje volgt heeft vast en zeker wel gezien dat de huizenprijzen weer zijn gestegen. De prijzen van woningen zijn afgelopen juni al met zo’n 15 procent gestegen in vergelijking met vorig dezelfde maand. Daar komt nog eens bij dat de prijzen van de woningen in zijn totaliteit zo’n 70 procent is gestegen als we kijken naar het jaar 2013. Het is dus een regelrechte gekte binnen deze markt en steeds meer woningzoekende kunnen dan ook niet slagen. Zeker niet de mensen die net op de woningmarkt komen kijken of er in hun eentje voor staan. Kan een huis kopen in deze tijd eigenlijk nog wel? In dit blog geven we je graag antwoord op die brandende vraag.

Maximale hypotheek

Wanneer je een woning wilt gaan kopen zal je uiteraard voldoende financiële middelen ter beschikking moeten hebben. Dit zal een (klein) gedeelte eigen geld zijn dat vaak wordt opgevuld met een hypotheek. Een hypotheek is een lening bij een hypotheekverstrekker. Dit kan een bank zijn maar ook andere, onafhankelijke bedrijven kunnen jou een lening verstrekker. Anno 2021 is het nog belangrijker dan ooit om je financiële middelen voor elkaar te hebben en het liefst met een zo groot mogelijk budget je zoektocht naar de perfecte woning te beginnen. Hoe meer budget, des te ruimer je kunt gaan zoeken. Ook weet je meteen je zoekrange. Wanneer je maar een maximale hypotheek van 2,5 ton kan lenen en je verder weinig tot geen eigen inleg hebt, zal een woning van boven de drie ton al geen optie voor je zijn. Je hypotheek sluit je dus eigenlijk altijd af bij een hypotheekverstrekker maar online kan je wel al je maximale hypotheek berekenen. Hierbij wordt gekeken naar je inkomende en eventuele schulden. Deze berekening is een zeer goede schatting en kan je meenemen naar een potentiële hypotheekverstrekker. Ook van tevoren hypotheekrente vergelijken en je inlezen over bepaalde voorwaarden is altijd zeer aan te raden.

Social media

Onze maatschappij is digitaler dan ooit en daar moeten we dus ook slim gebruik van maken. Funda is natuurlijk dé website als het gaat om het vinden van woningen maar tegenwoordig kan je op social media ook al een heel eind komen. Ook worden op deze platformen vaak verschillende (geplande) nieuwbouwprojecten gedeeld en eventuele tips van makelaarskantoren waar je misschien wel wat aan hebt. Ook verkoopmakelaars zijn actief op deze platformen en geven je graag een preview van al het moois wat ze binnenkort gaan aanbieden. Probeer deze eens te benaderen en misschien komt er nog wel wat moois uit.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie