Het Wilde Westen van de bouwsector

Nederland is net als veel andere landen verwikkeld in een enorme bouwwoede. Er moeten vele tienduizenden huizen per jaar worden gebouwd. 'Bouwen, bouwen, bouwen', zo klinkt met stemverheffing uit de monden van vele politici in Den Haag. Naast bouwen liggen er ook nog vele andere omvangrijke klussen voor de bouwsector te wachten. Onze huidige huizen moeten duurzaam worden gemaakt. We moeten van het gas af. Ook moeten er talloze enorme windmolens in het Hollandse landschap worden neergezet. In mijn eigen Utrecht wordt momenteel een hele nieuwe wijk gebouwd, dat de meest dichtbevolkte wijk zal worden van heel Nederland. Een ding is zeker: er valt de komende jaren in ons land nog heel wat te bouwen, bouwen, bouwen. De bouwsector is veranderd in een soort Wilde Westen en de ondernemer is als een cowboy in een woeste goudkoorts verwikkeld geraakt.

Hoge prijzen in de bouw

Deze bouwwoede leidt tot extreme situaties in de bouw. Er valt veel te verdienen als je als ondernemer de arbeid kan leveren die in de sector wordt gevraagd. Tegelijk is personeel heel schaars geworden en ook de kapitale goederen zijn duurder dan voorheen. Qua personeel weet ik niet zo snel een oplossing. Ook met werknemers uit de Oostbloklanden zijn de tekorten steeds moeilijker op te lossen. Bovendien is de verwachting dat dit de komende jaren niet beter wordt. Mensen uit Polen vinden steeds vaker werk in eigen land. Misschien dat we de Roemenen nog kunnen verleiden om naar ons land te komen, maar daarna wordt de spoeling erg dun. Qua kapitale goederen heb ik wel een tip voor ondernemers. Er is namelijk een interessante tweedehandsmarkt, waar een slimme ondernemer goede zaken kan doen!

Een tweedehands zijlader heftruck voor een zacht prijsje

Op Trucks.nl zijn veel kapitale goederen te vinden die op een bouwplaats van pas kunnen worden. Vrachtwagens, takelwagens, heftrucks en nog veel meer voertuigen kunnen op dit platform aangeschaft worden. Op dit moment staat er bijvoorbeeld menig zijlader heftruck online. Er is een zijlader heftruck uit 1997, maar ook een zijlader heftruck uit 2007 is op Trucks.nl te vinden. Zo is het makkelijker voor de ondernemer om de ideale zijlader heftruck te vinden. Het blijft nog wel even het Wilde Westen in de bouwsector, maar met een zijlader heftruck of een van de vele andere kapitale goederen van Trucks.nl, kan de ondernemer alvast een slag slaan. Ook een cowboy is immers afhankelijk van een goed paard, om zijn goudkoorts tot een succesvolle uitvoering te laten leiden!

Laatste nieuws

In dezelfde categorie