Een tuintje om trots op te zijn

Het hebben van een tuintje is toch wel een enorme luxe. Er zijn een hoop mensen die het met een superklein balkonnetje moeten doen of zelfs dat niet hebben! Maar een tuintje vraagt ook om onderhoud, hoe groot of klein die ook is. Een mooi onderhouden tuin nodigt uit en staat netjes. Het werkt een beetje als iedere andere kamer in huis: als het een rommel is of kaal, ga je er liever niet zitten. In deze blog vertel ik je hoe je je tuintje omtovert tot een gezellige buitenruimte. Lees je mee?

Vol met leven

Allereerst hoort een tuintje vol met leven te zijn. Je kan wel overal tegels neerleggen of zelfs de boel met beton bedekken maar dan is er helemaal niks leuks meer aan. Nee, een tuin hoort te bruisen van het leven. Zowel in flora als in fauna. Om het makkelijker te maken kan je perkjes opzetten voor de planten. Zo kun je ook goed bijhouden welke plant bij een ander past, niet alleen qua kleur maar ook qua soort. Wist je namelijk dat de sommige planten beter gedijen in het bijzijn van de ene plant dan van de ander? Even onthouden. Zorg ook dat er plekjes zijn voor vogels, zowel voor beschutting als voor voer. Zo heb je iedere dag een live vogelconcert in je tuin.

Goed bijgehouden

Je moet dat alles natuurlijk wel goed bijhouden, ook daar zijn die perkjes handig voor. Zo kan je iedere dag één of twee perkjes aanpakken. Dan kom je niet om in het werk maar krijgt je tuintje wel de verzorging en aandacht die het verdient. Dit moet je natuurlijk een beetje inplannen aan de hand van de grootte van de tuin. De één heeft er meer werk aan dan de ander.

Netjes afgesloten

Als laatste vinden we het vaak ook wel prettig als onze tuin een omheining heeft. Op die manier wordt het nog meer een ‘buitenkamer’ en daar voelen we ons veiliger in. Maar goed die tuin moet je wel inkomen en ook het hekwerk dat je gebruikt moet er een beetje mooi uitzien. Gelukkig kun je voor beiden terecht op de website Nobelhout.nl. Zij hebben prachtige houten hekwerken en je kan meteen een poortdeur aanschaffen. Zo kan je de boel afsluiten en openhouden, het is maar net waar jij op de dag behoefte aan hebt.

Op deze manier heb jij straks een tuintje om trots op te zijn, precies op tijd om dit seizoen nog van te genieten.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie