Een fietstocht als symbool voor een mensenleven

In een mensenleven gebeuren veel positieve dingen, maar iedereen krijgt ook zijn portie leed te verduren. Ziekte, dood en ongeluk horen er nu eenmaal bij. Er is een zin van de band The Editors die het leven wat mij betreft mooi samenvat: 'In the end, all you can hope for, is the love you felt to equal the pain you've gone through'. Vrij vertaald: liefde en leed horen bij het leven, en we kunnen alleen maar hopen dat ze een beetje in balans zijn. Het zijn nogal zwaarmoedige overpeinzingen, deze eerste regels van mijn blog, maar de rest wordt juist luchtig, dus hou nog even vol! Laatst zat ik namelijk op de fiets en ik bedacht dat een fietstocht eigenlijk een mensenleven in het klein is. Laat me uitleggen waarom!

Ups en downs op de fiets

Net als een mensenleven, draait een fietstocht voornamelijk om ontdekking. Je ontdekt de limieten van jezelf door de Mont Ventoux op te fietsen met een wielrenfiets, en je ontdekt de wereld om je heen op een stadsfiets dames. Een beetje rondfietsen, kijken wat andere mensen met hun leven doen en dan weer naar huis, uitrusten op de bank. Klein geluk is heel belangrijk in het leven. Net als het leven, kan fietsen bovendien uit omvangrijk lijden bestaan maar ook uit groots genieten. In de winter met de striemende hagel in je gezicht en verkleumde vingers om het stuur, kun je alleen maar het lijden accepteren en verbeten doortrappen. Op een zomerse dag op je stadsfiets dames door de wijken, met de wind in je haren en een vriendelijk zonnetje op je gelaat, is het zaak om zoveel mogelijk in het moment op te gaan. Met volle teugen genieten!

Het beste type fiets voor de omstandigheden

In het leven wordt het levensgeluk helaas gedeeltelijk bepaald door de omstandigheden waarin je opgroeit. Een buitenwijk in Mogadishu maakt het geluk schaars. In een buitenwijk in Wassenaar is het geluk in overvloede aanwezig. Toch zul je in beide gevallen zelf het geluk moeten grijpen. Hoe je dit precies doet, is een lastig te beantwoorden vraag. Hoe je een fietstocht tot een succes maakt is een stuk eenvoudiger. In de stad is het raadzaam om een robuuste stadsfiets aan te schaffen, zoals een stadsfiets dames. Deze kan tegen een stootje en heeft genoeg versnellingen om elke hellingsgraad te trotseren. Net als het leven is iedere fietstocht een avontuur waarbij je niet precies weet wat je tegen kan komen, maar het helpt als je een goede fiets hebt. Denk daarom eens aan een degelijke stadsfiets dames!

Laatste nieuws

In dezelfde categorie