Een EPDM dak aanleggen

Op het moment dat je een plat dak hebt, kan het handig zijn om te overwegen welk soort dak je er precies op wilt leggen. Eén van de beste opties die je hierbij het, is een EPDM dak. Dit komt omdat EPDM een sterk materiaal is. EPDM is namelijk een synthetische vorm van rubber. Om je hier meer informatie over te verschaffen zullen we dit product hieronder nader toelichten.

Wat is EPDM precies?

EPDM is een soort rubber. Dit houdt in dat het een sterk en flexibel materiaal is. EPDM wordt van drie verschillende soorten componenten gemaakt. Zo wordt het gemaakt van etheen, propeen en dieen. Deze drie vormen samen het EPDM. 

EPDM is een sterk materiaal dat verschillende voordelen heeft. Zo kan het materiaal verschillende kou en warmte aan. Het materiaal kan temperaturen tussen de -30 en de 130 graden aan. Verder kan het ook tegen gassen zoals ozon. Hierdoor kan het materiaal tegen verschillende problemen die u buitenaf tegen kunt komen.

Onder andere water en zonlicht. Veel rubber heeft moeite met lange blootstelling van uv-straling. Dit heeft er vooral mee te maken dat deze straling de verbindingen in het rubber ongedaan maken. Bij EPDM is dit niet het geval. Hierdoor is het een ideaal materiaal om buiten te gebruiken.

EPDM dak aanleggen

Het aanleggen van een EPDM dak klinkt misschien erg lastig. Gelukkig is het niet al te lastig om te doen. U heeft namelijk EPDM en EPDM lijm nodig hiervoor. De EPDM lijm gebruikt u voor het bevestigen van de EPDM. Op het moment dat u een EPDM dak wilt leggen, is de EPDM lijm erg belangrijk. Dit komt omdat het EPDM anders niet vast blijft zitten.

Een dak van EPDM wordt vaak afgewerkt met EPDM kit. Dit is een soort EPDM lijm. EPDM kit is erg geschikt voor het afwerken van een dak. Dit komt omdat de lijm net iets anders is dan normale EPDM lijm. Door de makkelijke spuitflessen waar dit uit komt, is het vaak makkelijk te gebruiken.

Op het moment dat u een EPDM dak aan wilt leggen, kunt u er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Door EPDM, EPDM lijm en EPDM kit te halen, kunt u makkelijk het gehele dak zelf in elkaar zetten. Omdat dit goedkoper is om te doen, kiezen veel mensen voor het zelf maken van een EPDM dak. Hierbij is het wel belangrijk om dit op de juiste manier aan te pakken.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie