Een buitenboordmotor, waar zie je die vaak?

Als je een boot hebt gekocht, dan heb je de mogelijkheid om de boot elektrisch te maken. Het elektrische maken van een boot kun je doen door middel van een motor. De motor zorgt er voor dat je kunt varen, terwijl je zelf enkel gas hoeft te geven en hoeft te sturen. Er zijn een aantal verschillende soorten motoren. Zo heb je de buitenboordmotor, maar ook de binnenboordmotor. Buitenboordmotoren zie je vaak op kleine boten. Denk bijvoorbeeld aan een rubberboot of een sloep. Zodra de boot groter wordt zoals een zeilboot of jacht, dan kun je kijken voor een binnenboordmotor. 

Wat voor motor heb ik nodig?

Er zijn een aantal verschillende soorten motoren. Zo kun je kijken voor een elektromotor. Een elektromotor wordt vaak gebruikt bij rubberboten. Zodra jij een rubberboot hebt gekocht, wordt het aangeraden om eens te kijken voor een buitenboord elektromotor. Zo kun je kijken voor de Haswing electromotor Osapian 30. Deze elektromotor is voorzien van 12 volt en kun je in een aantal uitvoeringen krijgen. Zo heb je de mogelijkheid om de motor in een 30, 40, 55 en 80 uitvoering te krijgen. De Haswing elektromotor Osapian heeft een licht gewicht, waardoor de motor makkelijk draagbaar is. 

Wat moet ik bij mijn boot aankopen?

Als je een boot hebt aangekocht, dan is het belangrijk dat de boot lang onbeschadigd blijft. Om je boot zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk om eens te kijken voor stootwillen. Stootwillen beschermen de boot tegen gaten en krassen. Stootwillen kopen kun je doen via het internet. Via het internet kun je namelijk gemakkelijk stootwillen aankopen in verschillende groottes. Als je een boot onder de 10 meter hebt, dan heb je maar 4 stootwillen nodig. Het is belangrijk dat de stootwillen niet schuin gaan liggen want hierdoor wordt de boot namelijk niet optimaal beschermt. 

Hoe kun je stootwillen vast maken aan de boot?

De stootwillen kun je gemakkelijk vastmaken door middel van een Fenderlijn. Je kunt de stootwillen door de Fenderlijn rijgen en vastmaken aan de boot. Zodra je de stootwillen wilt bevestigen aan de boot, is het belangrijk om te kijken naar het onderste ventiel. Deze dient namelijk onderaan de stootwillen te zitten. Daarnaast is het belangrijk dat de stootwillen recht hangen zodat dit voor een optimale bescherming zorgt. Als je geschikte stootwillen hebt gevonden, dan is het handig om ze meteen te bestellen! Zo voorkom je namelijk beschadigingen op de boot.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie