De ideale slaapkamer

Wanneer je een huis inricht, doe je dit naar je eigen smaak en voorkeuren. Uiteindelijk wordt zo je huis een weerspiegeling van jouw persoonlijkheid. Iedere kamer heeft natuurlijk een andere functie. We besteden soms onterecht te weinig tijd aan de slaapkamer omdat we daar veel slapen en weinig van meemaken. Maar een fijne kamer om in te rusten is wel heel belangrijk. Onbewust spenderen we er toch een hoop uurtjes. In deze blog vertel ik je hoe je een slaapkamer inricht, wat heb je nodig en wat is leuk voor erbij? Lees je mee?

Niet te druk maar wel gezellig

Een kamer moet niet te druk zijn. Dan werkt het averechts voor de rust. Sommige kleuren kun je dus beter op andere muren verven dan op die van de slaapkamer. Rood bijvoorbeeld. Ga liever voor zachte kleuren en lichte kleuren zoals lichtblauw. Deze kleuren zijn rustgevend. Kleed je kamer ook een beetje aan met leuke accessoires maar onthoud ook hier: minder is meer.

Een goed bed

Een bed dat je lichaam ondersteunt is het allerbelangrijkste! Ga voor een goed matras en een goed kussen. Kijk naar wat je lichaam nodig hebt en maak aanpassingen wanneer dit verschilt van de behoeftes van je partner. De één slaapt beter op een harder matras en de ander slaapt beter op een zacht matras. Daarnaast slaapt iedereen ook verschillend en dat betekent dat je een nieuw kussen nodig hebt. Zo zijn veel mensen buikslapers, dan kun je het beste een buikslaap kussen aanschaffen. Zo wordt je nek alsnog op een goede manier ondersteund.

Schoon en opgeruimd

Houd je kamer ook opgeruimd. Dit geeft meer rust. Nu zal je misschien denken: ik slaap toch, daar merk ik niks van. Maar dat is niet waar. Onbewust pikken we die onrustigheden toch op en houdt het ons bezig. Als het opgeruimd is in je huis, is het opgeruimd in je hoofd. Houdt het ook schoon en was je beddengoed op zijn minst 1 keer per 2 weken, het liefst vaker. Zo slaap je lekkerder.

Een beetje extra

Als je wil, kan je nog extra’s toevoegen aan de kamer die bijdrage aan de rust. Zo geven aloë vera planten een geur af die ons slaperig kan maken. Niet zo handig in het thuiskantoor maar wel ideaal in de slaapkamer. Kijk ook naar een wekker waar je niet van wakker schrikt maar waarmee je geleidelijk wakker wordt. Zo wordt de ervaring alleen maar beter.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie