Alles over recyclen

We zijn tegenwoordig veel meer bewust bezig met hoe we leven. Hoeveel verbruiken we? Zijn we wel duurzaam genoeg? Dat zijn vragen die vandaag de dag met regelmaat worden gesteld. Veel mensen vinden het maar spannend om hun leven aan te passen, logisch maar zo bijzonder is het niet. Tenminste, als het gaat om de impact die het op jouw eigen leven heeft. Als het gaat om de planeet, is het wel bijzonder. Het is eigenlijk heel simpel. In deze blog vertel ik je over een manier van duurzamer leven, door te recyclen. Lees je mee?

Zo aangevraagd

Als je wilt recyclen, moet je hiervoor de desbetreffende containers aanvragen bij je gemeente. Of je nu als particulier je afval wilt scheiden of als bedrijf, dat maakt niet uit. Dit is tenminste zoals er niet meteen verschillende bakken worden geleverd. Zorg ervoor dat je het afval, zodra je de bakken of containers hebt, ook echt goed scheidt. Anders kan je zomaar een boete krijgen. Online kan je genoeg informatie vinden wat betreft de regels van het scheiden van afval. Zo weet je zeker dat jouw goed bedoelde initiatief ook echt op zijn pootjes terecht komt.

Voordelen van recyclen

Er zitten een hoop voordelen aan het scheiden van afval. Zo zorgt het ervoor dat we minder verpakkingsmateriaal hoeven te produceren en krijgen we een zogenaamde circulaire economie. Dat betekent minder vervuiling en meer plezier van onze producten en de planeet.

Goed voor de planeet = goed voor ons

Want wat goed is voor de planeet is goed voor ons. We kunnen niet leven op een vervuilde planeet. Dan groeit en bloeit de boel niet goed en dat betekent ook een slechtere kwaliteit van leven voor ons. Wist je dat ze als plastic gevonden hebben bij vrouwen ín de placenta? Dat moet je niet willen. Door je afval goed weg te gooien wordt er een hoop voorkomen en door te recyclen verminderen we de nadelen nog meer.

Het is supermakkelijk

En zo moeilijk is het niet. Je scheidt simpelweg je afval voor je het in de bak gooit, groente en fruit in de ene, papier in de ander en ga zo maar door. En dan kan je afval wat daar niet in thuis hoort, altijd nog in de restafvalcontainer gooien. Jij hebt dan in ieder geval je steentje bijgedragen en dat is een hoop waard. Als we dat allemaal doen, maken we er samen een mooiere en gezondere wereld van.

Laatste nieuws

In dezelfde categorie